lyocell

Tencel Lyocell - ett bättre val!

Hej fina du!
Hoppas du har haft en skön start på dagen!
Här i Göteborg öser regnet ner och det är påträngande mörkt men med dagens nyheter får man ändå lite vårfealing! :)
lyocell

Jacqueline De Yong - JDYJASPER L-S KNOT SHIRT


Dagens jeanskjorta och jeansklänning består av Lyocell vilket vi älskar! Så tänkte att för er som kanske inte är så insatta i vad det egentligen så får ni en liten lektion i det här. Tencel Lyocell är en så kallad regenatfiber som framställs av cellulosa från snabbväxande träslag som t.ex. eukalyptus och bok. För att utvinna fibern ur trämaterialet används en biologiskt nedbrytbar kemikalie. Processen är sluten, vilket innebär att cirka 99 procent av kemikalielösningen kan återvinnas och användas på nytt. Det lilla som blir över bryts ner i biologiska reningsanläggningar. Efter kemikaliebearbetningen får man ut en trögflytande cellulosamassa. Denna massa pressas sedan igenom en dysa, typ som ett stort duschmunstycke, för att bilda långa fibrer. Man låter sedan fibrerna torka för att därefter tvätta och spinna dem till trådar och väva till ett textilmaterial.
Anledningen till att man mer och mer ersätter bomull med lyocell är p.g.a. dess positiva miljömässiga egenskaper. Dessutom är framodlingen av träslagen som används mer resurssnål än bomull. Det går åt mindre vatten för bevattning och mindre kemikalier för att hålla träden fria från skadedjur.
Träslagen har också fördelen att de kan växa upp på mindre markarealer, d.v.s. de tar inte mark i anspråk som istället skulle kunna användas för odling av mat. Det går även att odla träd på fler ställen i världen än bomull. Vi kan t.ex. inte odla bomull i Sverige, men vi har gott om träd.


Lyocell

som är en variant av viskos är, precis som bomull, ett mycket slitstarkt material. Väven har en sval och skön känsla mot kroppen och upplevs att den andas. Den har även utmärkta egenskaper när det gäller att ta upp fukt, som till och med överträffar bomullen. Dessutom är lyocell mer skrynkelhärdigt än bomull, mer färgbeständigt och torkar snabbare.
Ett bättre val helt enkelt!
Ses i shoppen kl.11.00!

Kramar från oss!

Säsongens mode från välkända varumärken. Vi erbjuder personlig service och hjälper dig att hitta rätt bland aktuella trender.

Jacqueline De Yong

JDYNEW MEGAN L-S PULLOVER KNT

Ordinarie pris
200 kr
Reapris
200 kr
Ordinarie pris
329 kr
Enhetspris
Translation missing: sv.general.accessibility.unit_price_separator 

Nyhetsbrev

Anmäl dig för att få vårt nyhetsbrev och ta del av erbjudanden och förhandsinfo.

More posts